Gin & tonic sandkage
Gin er super populært lige nu - og det er ikke kun i drinks sammen med tonic, at du kan bruge den skønne drik. Her har vi bagt en sandkage med gin og tonic. Mums!
1 sandkage
Total:1 time
Ingredienser
- 100 g blødt smør
- 200 g sukker
- 3 æg
- 200 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 lime
- ½ dl gin
- Glasur:
- 200 g flormelis
- 3 spsk. tonic
- 2 spsk. gin
- 1 lime
Sådan bager du gin & tonic sandkage
- Tænd ovnen på 180 gr.
- Pisk smør og sukker til det bliver hvidt, luftigt og cremet.
- Pisk æggene i et ad gangen.
- Si mel og bagepulver i dejen. Skyl lime, og riv skallen fint ned i dejen. Tilsæt gin, og bland dejen godt sammen.
- Kom dejen i en smurt sandkageform (mindst 1 liter) eller for sandkageformen med bagepapir.
- Bag kagen på midterste ovnribbe i 45-50 min. Prik kagen med en bagenål, for at se, om den har fået nok. Kommer bagenålen tør tilbage, så tag kagen ud, og lad den afkøle på en bagerist.
- Tag sandkagen ud af formen.
- Rør flormelis sammen med gin og tonic til tyk glasur. Prik huller i kagen, og fordel glasuren udover kagen.
- Riv limeskal med et juliennejern, og fordel skallen ovenpå glasuren.