Sund glutenfri marmorkage
Mormors favoritkage i ny version, helt uden hvedemel.
18 skiver
Ingredienser
- 280 g mandelmel, fint
- 8 g skallin, fås i helsekostforretninger
- 1 tsk bagepulver
- 1½ tsk vaniljepulver
- 8 æg
- 125 g macadamianøddeolie eller rapsolie
- 1 citron, revet skal herfra og saften fra 1/2
- 75 g Bagesød eller Perfect fit
- 3 spsk kakaopulver
- 50 g hasselnøddeflager
Sådan gør du
- 185 kcal pr. stykke
- 1. Bland mandelmel, skallin, bagepulver, og vaniljepulver sammen i en skål.
- 2. Pisk æggene sammen med olie, citronsaft og citronskal.
- 3. Bland Bagesød med mandelmelsblandingen, og tilsæt så æggeblandingen.
- 4. Hæld halvdelen af dejen i en skål, og tilsæt kakaopulver. Hvis konsistensen bliver meget tyk tilsættes lidt vand.
- 5. Hæld kakaodejen i midten af en 2 liters brødform, beklædt med bagepapir. Fordel resten af dejen over, og rør dejen igennem med en gaffel, så du får marmor-effekten.
- 6. Drys med hasselnøddeflager på toppen, og bag ved 160 grader og varmluft i ca. 35-40 minutter.
PRØV OGSÅ: Sund jordbærsoftice og kakaomousse