Granatæblesnitter med lakrids

Granatæblesnitter med lakrids

Den klassiske hindbærsnitte i nye klæder. Hindbærsyltetøj og tivolikrymmel er erstattet med granatæblemarmelade, frysetørrede bær og lakridspulver. Snitter der hitter hos såvel store som små.

10

Ingredienser

  • Til ca. 10 snitter.
  • Bund:
  • 100 g marcipan
  • 150 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 100 g smør
  • ½ æg
  • Fyld og pynt:
  • 100 g flormelis
  • lidt granatæblesaft
  • 1 spsk røde, frysetørrede bær
  • 1 tsk rålakridspulver
  • 100 g granatæblemarmelade, kig efter det i helse-kosten, eller brug f.eks. hindbærmarmelade

Sådan gør du

  1. Bunde:
  2. Riv marcipanen, og kom marcipan, mel og flormelis i en skål. Skær smør i mindre stykker, og smuldr det i dejen. Saml dejen med ægget, og form den til en kugle.
  3. Kom den på køl i cirka ½ time. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir (til den er ca. 3 mm tyk). Udstik små cirkler (ca. 5 cm i diameter) med en rund kageudstikker.
  4. Bag bundene ved 200 grader i 6-8 minutter. Lad dem køle helt af.
  5. Fyld og pynt:
  6. Kom flormelis og granat-æblesaft i en skål, og rør det til tyk glasur.
  7. Pynt halvdelen af bundene med glasur, frysetørrede bær og et drys lakridspulver.
  8. Kom granatæblemarmelade på resten af bundene, og saml dem to og to.