Granatæblesnitter med lakrids
Den klassiske hindbærsnitte i nye klæder. Hindbærsyltetøj og tivolikrymmel er erstattet med granatæblemarmelade, frysetørrede bær og lakridspulver. Snitter der hitter hos såvel store som små.
10
Ingredienser
- Til ca. 10 snitter.
- Bund:
- 100 g marcipan
- 150 g hvedemel
- 50 g flormelis
- 100 g smør
- ½ æg
- Fyld og pynt:
- 100 g flormelis
- lidt granatæblesaft
- 1 spsk røde, frysetørrede bær
- 1 tsk rålakridspulver
- 100 g granatæblemarmelade, kig efter det i helse-kosten, eller brug f.eks. hindbærmarmelade
Sådan gør du
- Bunde:
- Riv marcipanen, og kom marcipan, mel og flormelis i en skål. Skær smør i mindre stykker, og smuldr det i dejen. Saml dejen med ægget, og form den til en kugle.
- Kom den på køl i cirka ½ time. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir (til den er ca. 3 mm tyk). Udstik små cirkler (ca. 5 cm i diameter) med en rund kageudstikker.
- Bag bundene ved 200 grader i 6-8 minutter. Lad dem køle helt af.
- Fyld og pynt:
- Kom flormelis og granat-æblesaft i en skål, og rør det til tyk glasur.
- Pynt halvdelen af bundene med glasur, frysetørrede bær og et drys lakridspulver.
- Kom granatæblemarmelade på resten af bundene, og saml dem to og to.
PRØV OGSÅ: Hindbærsnitter med kokos
PRØV OGSÅ: Småkager med kakao og lakridscreme
PRØV OGSÅ: Hindbærshake og kardemommesnitter