Græskarsuppe med spicy rejer
Louisa Lorangbruger vilde rejer i suppen, for eksempel rosérejer (der allerede er kogt) eller rå røde rejer. Kan du ikke skaffe dem, er grønlandske rejer også skønne!
3-4
Ingredienser
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 æbler
- olivenolie til stegning
- 800 g græskarkød i tern
- 2 stilke citrongræs
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 1 dåse kokosmælk, 400 g
- 1,5 dl grøntsagsbouillon
- 1 lime, saft heraf
- 2-3 spsk fiskesauce
- Topping:
- 300 g pillede rejerlidt olivenolie
- ½ tsk cayennepeber
- 2 spsk limesaft
- salt
- 1 håndfuld koriander
- lidt hakket chili
Sådan laver du græskarsuppe med spicy rejer:
- Hak løg, hvidløg og æbler. Sauter dem i olivenolie sammen med græskarret. Flæk citrongræsstilkene, og kom dem i gryden med ingefærret. Sauter i 5-6 minutter, uden at grøntsagerne tager farve. Tilsæt kokosmælk og bouillon. Sæt suppen til at koge under låg i cirka 15-20 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med en stavblender, og smag til med lime og fiskesauce.
- Topping:
- Steg rejerne i olivenolie på en varm pande. Er de allerede kogte, skal de have ½ minut. Er de rå, skal de have ca. 1 minut. Kom cayennepeber og lime på panden, og steg det kort. Smag til med salt. Anret suppen toppet med rejer, koriander og lidt chili. Server straks.
PRØV OGSÅ: Côte de boeuf med bernaise