Opskrift på græskarsuppe med sprødt grønt og chili-yoghurt

Græskarsuppe med sprødt grønt og chili-yoghurt

Nem at lave og smuk i farven.

7

Ingredienser

  • 1 græskar af ca. 1 kg
  • 2 gulerødder
  • 1 porre
  • 2 spsk olivenolie
  • 1½ tsk karry
  • 1,3 l hønsebouillon eller vand
  • 1 spsk fintrevet ingefær
  • saften af ½ citron
  • 1-2 spsk smør
  • salt og peber.
  • Topping:
  • 2-3 stilke bladselleri
  • 1 bundt forårsløg
  • 3-4 spsk finthakket basilikum
  • 1½ spsk olivenolie
  • 1-1½ tsk finthakket rød chili
  • lidt salt.
  • Chili-yoghurt:
  • 2½ dl græsk yoghurt
  • 1 dl mælk
  • ½ spsk flydende honning
  • salt
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 1 tsk finthakket chili.
  • Tilbehør: brød.

Sådan laver du græskarsuppe:

  1. Skræl græskaret, halvér det, og skrab kernerne ud. Skræl gulerødderne, rens porren og skær dem i mindre stykker. Kom græskar, porre og gulerødder i en gryde sammen med olivenolie og rist det ved jævn varme sammen med karry 3-4 min. Hæld hønsebouillon ved – læg låg på gryden og lad det koge 20-25 min til det er mørt. Blend suppen sammen med revet ingefær, citronsaft, smør og krydr med salt og peber.
  2. Snit bladselleri og forårsløg i tynde skiver. Bland det sammen med basilikum, olivenolie, chili og lidt salt
  3. Rør græsk yoghurt sammen med mælk, honning, salt, citronsaft, chilisauce og chili.
  4. Servér suppen med en skefuld chili-yoghurt og grønt-topping. Spis brød til suppen. 

TIP

Du kan evt. lave suppen dagen i forvejen og spare tid på den måde.