Græskarsuppe med sprødt grønt og chili-yoghurt
Nem at lave og smuk i farven.
7
Ingredienser
- 1 græskar af ca. 1 kg
- 2 gulerødder
- 1 porre
- 2 spsk olivenolie
- 1½ tsk karry
- 1,3 l hønsebouillon eller vand
- 1 spsk fintrevet ingefær
- saften af ½ citron
- 1-2 spsk smør
- salt og peber.
- Topping:
- 2-3 stilke bladselleri
- 1 bundt forårsløg
- 3-4 spsk finthakket basilikum
- 1½ spsk olivenolie
- 1-1½ tsk finthakket rød chili
- lidt salt.
- Chili-yoghurt:
- 2½ dl græsk yoghurt
- 1 dl mælk
- ½ spsk flydende honning
- salt
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk sød chilisauce
- 1 tsk finthakket chili.
- Tilbehør: brød.
Sådan laver du græskarsuppe:
- Skræl græskaret, halvér det, og skrab kernerne ud. Skræl gulerødderne, rens porren og skær dem i mindre stykker. Kom græskar, porre og gulerødder i en gryde sammen med olivenolie og rist det ved jævn varme sammen med karry 3-4 min. Hæld hønsebouillon ved – læg låg på gryden og lad det koge 20-25 min til det er mørt. Blend suppen sammen med revet ingefær, citronsaft, smør og krydr med salt og peber.
- Snit bladselleri og forårsløg i tynde skiver. Bland det sammen med basilikum, olivenolie, chili og lidt salt
- Rør græsk yoghurt sammen med mælk, honning, salt, citronsaft, chilisauce og chili.
- Servér suppen med en skefuld chili-yoghurt og grønt-topping. Spis brød til suppen.