Grillede grønne asparges med vinaigrette og hytteost
Forårets fineste grøntsag får en fantastisk smag af at komme på grill. Server med en god vinaigrette.
Ingredienser
- 1-2 bundter grønne asparges
- 1 skalotteløg
- 8 cornichoner
- 1½ spsk kapers
- 1 lille bundt kørvel
- ½-1 potte basilikum
- 1 tsk dijonsennep
- ½ citron, saft heraf
- 1 spsk eddike, f.eks. æbleeddike
- 2 spsk olivenolie
- 100 g rygeost
Sådan gør du
- Knæk den træede del af bunden på de grønne asparges, og kasser dem. Vend asparges med lidt olivenolie, salt og peber. Grill dem 2 minutter på hver side. Anret asparges på et fad.
- Pil og skær skalotteløget i tynde skiver. Hak cornichoner og kørvel groft, og pluk basilikummen. Rør dijonsennep med citronsaft, æbleeddike, cornichoner, kapers, olivenolie, salt og peber.
- Hæld dressingen over aspargesene, og drys med skalotteløg, kørvel og basilikum. Kom små teskefulde af rygeost ved aspargesene, og server.