Opskrift på grillspyd med kokos-fisk og grønt

Grillspyd med kokos-fisk og grønt

Fisk og kokos går rigtig godt sammen, og med et twist af citrusfrugt og grill får man den perfekte sommerret.

Ingredienser

  • Nok til 8 spyd
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 bakke (300 g) portobello-svampe
  • 2 rødløg eller andre løg
  • 300 g torsk eller sej
  • 20 g olie (ca. 3 spsk)
  • lidt tørret chili
  • 1/2 tsk gurkemeje
  • evt. lidt tørret timian eller frisk hvis du har det i haven
  • 8 træspyd
  • 20 g kokosmel
  • 20 g sesamfrø
  • salt og peber
  • Pynt:
  • Evt. 1 bundt løvstikke, frisk basilikum eller persille og evt. skiver frisk citron

Sådan laver du grillspyd med kokos-fisk

  1. Hak peberfrugterne og portobello svampene i store tern. Del løgene i kvarte.
  2. Skær fisken i store tern. Vend det hele, på nær rødløg, med olie, salt, peber, chili, gurkemeje, og timian.
  3. Sæt peberfrugt, svampe, fisk og rødløg på 8 træspyd og vend spyddene i kokos og sesamfrø.
  4. Grill dem ca. 8-10 min på hver side. Vend dem løbende.
  5. Servér på et fad toppet med friskhakket løvstikke eller andre krydderier.
  6. Prøv også chilirejer med blomkålsmos