Grøntsagsbøffer med hasselnødder

Grøntsagsbøffer med hasselnødder

Sunde, friske deller - perfekt til hverdagen.

Ingredienser

  • 8-10 stk
  • ½ knoldselleri
  • 2 gulerødder
  • 2 store kartofler
  • 1 rødbede
  • 1 løg
  • 200 g hasselnødder
  • 2 æg
  • 1 dl minimælk
  • 1/2 dl rasp
  • salt
  • peber
  • 2 spsk olivenolie

Sådan gør du:

  1. Riv selleri, gulerødder, rødbeder og kartofler, og hak løget ganske fint.
  2. Kog det hele i ca. 5 min. i vand med salt, og lad det dryppe af på en sigte.
  3. Når grøntsagerne er kølet af, røres æg, mælk, rasp og hakkede nødder i.
  4. Form grøntsagsfarsen til bøffer og steg dem gyldne og sprøde, ca. 10 min. på hver side, ved svag varme.
  5. Servér med salat, bagte rodfrugter, kartofler, og evt. skiver af skinke, hvis du gerne vil have kød til.
  6. 219 kcal pr. styk, 151 g
  7. Prøv også hjemmelavet falafel
  8. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/

TIP

Du kan bruge andre rodfrugter end dem her i opskriften. Fortvivl ikke, når du har lavet farsen. Den er meget lind, når du ligger det på panden, men snart vil ægget stivne, og frikadellen blive fast.