Grov galette med æble og mandelsmør
Galette er en fransk tærte, som varierer meget i smag og udseende, da den ikke bages i en tærteform. Det giver den et smukt, rustikt look.
4
Ingredienser
- Dej:
- 100 g fint speltmel
- 40 g rugmel
- 2 spsk sukrin gold
- 4 spsk kokosolie
- 1 spsk vand
- 1 nip salt
- Fyld:
- 1 stort æble
- 3 spsk mandelsmør
- 1 spsk sukrin gold
- 1 spsk mandelflager
Sådan laver du en grov galette med æble og mandelsmør
- Kom alle ingredienserne til dejen i en foodprocessor, eller ælt dejen i hånden. Undgå at arbejde for meget med dejen. Den skal bare være smidig og hænge sammen. Stil den på køl i ca. 30 minutter.
- Rul dejen ud til en cirkel, Ø 20 cm, på et meldrysset bord, og læg dejen på en bageplade med bage-papir. Skær æblet i tynde skiver, smør bunden med mandelsmør, og fordel æbleskiverne ovenpå. Drys med sukrin og mandelflager. Fold kanterne op, så fyldet bliver dækket en anelse.
- Bag tærten i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter, eller indtil tærten er sprød og gylden.
- TIP
- Server tærten lun med cremefraiche, skyr eller flødeskum.
PRØV OGSÅ: Æbletærte med mandler og kanel