Grov galette med æble og mandelsmør

Grov galette med æble og mandelsmør

Galette er en fransk tærte, som varierer meget i smag og udseende, da den ikke bages i en tærteform. Det giver den et smukt, rustikt look.

4

Ingredienser

  • Dej:
  • 100 g fint speltmel
  • 40 g rugmel
  • 2 spsk sukrin gold
  • 4 spsk kokosolie
  • 1 spsk vand
  • 1 nip salt
  • Fyld:
  • 1 stort æble
  • 3 spsk mandelsmør
  • 1 spsk sukrin gold
  • 1 spsk mandelflager

Sådan laver du en grov galette med æble og mandelsmør

  1. Kom alle ingredienserne til dejen i en foodprocessor, eller ælt dejen i hånden. Undgå at arbejde for meget med dejen. Den skal bare være smidig og hænge sammen. Stil den på køl i ca. 30 minutter.
  2. Rul dejen ud til en cirkel, Ø 20 cm, på et meldrysset bord, og læg dejen på en bageplade med bage-papir. Skær æblet i tynde skiver, smør bunden med mandelsmør, og fordel æbleskiverne ovenpå. Drys med sukrin og mandelflager. Fold kanterne op, så fyldet bliver dækket en anelse.
  3. Bag tærten i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter, eller indtil tærten er sprød og gylden.
  4. TIP
  5. Server tærten lun med cremefraiche, skyr eller flødeskum.