Gryderet med oksekød, græskar og rødvin
En simreret, der tager tid – til gengæld rækker opskriften til to dage.
Gryderet til 4 personer
Total:2 timer 20 minutter
Ingredienser
- Gryderet med oksekød, græskar og rødvin
- 20 g smør
- 1 kg oksekød, f.eks. gullaschkød
- salt og peber
- 2 spsk ris- eller hvedemel
- 4 små løg
- 4 persillerødder
- 4 pastinakker
- 4 gulerødder
- 1/2 butternutsquash, ca. 300 g
- 2 spsk tomatpuré
- 4 dl rødvin
- 7 dl oksebouillon eller vand
- 1 lille bdt frisk rosmarin (kan udelades eller erstattes af timian)
- 2 fed hvidløg
- 1 citron, den fintrevede skal heraf
Sådan laver du grydret med oksekød, græskar og rødvin
- Varm smørret op i en stor gryde. Skær kødet i tern på 2x2 cm. Brun kødet godt af på alle sider, og krydr imens med salt og peber. Drys mel over, og rør rundt. Skær alle grøntsagerne undtaget løg i tern på 2x2 cm. Skær løgene i både, og kom dem og grøntsagsternene i gryden sammen med tomatpuré, rødvin og bouillon. Bring grydens indhold i kog, og læg låg på. Lad det hele stå og simre sammen i 1-2 timer, til kødet er helt mørt.
- Hak rosmarin og hvidløg fint, og bland med citronskallen. Vend blandingen i gryderetten ved servering.
- Næste dag: Spæd evt. op med 1 dåse flåede tomater og lidt chili, og spis som tilbehør til pasta, kartoffelmos eller ris.
SE OGSÅ:6 opskrifter med græskar