Honningbrød

Honningbrød

Honningbrød er lynhurtigt at blande sammen, smager vidunderligt sødt og krydret og holder sig friskt i mindst to-tre uger.

Ingredienser

  • 350 g honning
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 100 g rugmel
  • 275 hvedemel
  • ½ stødt stjerneanis, stødt i en morter (kan udelades)
  • ½ tsk stødt hvid peber
  • 2½ tsk stødt kanel
  • 1½ tsk stødt nellike
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1½ tsk natron
  • 100 g finthakket syltet appelsin eller pomerans
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 2 tsk revet appelsinskal
  • 25 g smør til formen.

Sådan gør du

  1. Rør honning og yoghurt sammen i en skål. Bland rugmel, hvedemel, stjerneanis, hvid peber, kanel, nellike, kardemomme og natron sammen. Sigt melblandingen i honningmassen, og rør det jævnt. Tilsæt finthakket syltet appelsin, frisk ingefær og appelsinskal. Smør en stor rugbrødsform (eller 2 små rugbrødsforme) med rigeligt smør, og hæld dejen i.
  2. Bag honningbrødet i ovnen ved 160 grader i ca. 55 min – stik i det med en lille kniv, og tjek, om det er færdigbagt, efter 45-50 minutter (brødet er færdigt, hvis der ikke hænger dej fast i kniven). Bagetiden afhænger af rugbrødsformens størrelse.
  3. Afkøl brødet, og servér det med smør.
  4. TIP!
  5. Honningbrødet holder sig saftigt længst i en lufttæt pose eller boks. Når det bliver tørt, smager det også godt ristet – eller smuldret i lækker æbletrifli.