Hvid chokolade-nougat

Hvid chokolade-nougat

Hvis du elsker smagen af nougat, men holder dig fra sukker f.eks. pga. kur, er her et alternativ.

Ingredienser

  • 30 skiver
  • 200 g cashewnød
  • 120 g sukkerfri hvid chokolade, f.eks. Cavalier Stevia
  • 3 tsk flydende sødemiddel
  • 4 spsk piskefløde
  • 50 g mandelflager eller fint hakket pistacienødder

Sådan gør du:

  1. 1/ Rist cashewnødderne på en tør pande i 2-4 min. og blend dem i en foodprocesser i 3-5 min. ved højeste hastighed. Efter noget tid samler de blendede nødder sig til en blød klump.
  2. 2/ Smelt chokolade og fløde langsomt over et vandbad. Bland smeltet chokolade, sødemiddel og nøddemasse sammen. Brug en ske til at røre det sammen med.
  3. 3/ Fordel massen på et stykke bagepapir og rul den til en tyk pølse.
  4. Rist mandelflagerne på en tør pande ganske kort. Rul pølsen i ristede mandelflager. Stil den i køleskabet et par timer.
  5. 4/ Skær skiver af rullen inden servering. Nydes kold.
  6. 70 kcal pr. skive
  7. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
PRØV OGSÅ: Hvid Gateau Marcel