Hvid chokolademousse med hvid te
Den klassiske chokolademousse med et twist - her er chokolademoussen lavet med hvid chokolade og hvid perlejasmin te.
4 personer
Total:15 minutter
Det skal du bruge til hvid chokolademousse med hvid te
- 150 g hvid chokolade (groft hakket) + lidt til pynt
- 2½ dl piskefløde
- 6 pasteuriserede æggeblommer
- 50 g sukker
- 8 kugler perlejasmin (hvid te) + 2,5 dl vand (Lav en almindelig kop hvid te)
- 2 dl sukker
- 8 litchifrugter (eller på dåse)
- frisk mynte
Sådan laver du hvid chokolademousse med hvid te
- Smelt chokoladen over et vandbad. Pisk fløden til skum, og stil det til side. Pisk æggeblommer luftige med sukker, og rør smeltet chokolade i.
- Vend flødeskummet i chokoladeblandingen lidt ad gangen. Fordel moussen i portionsskåle. Stil den på køl 4 timer.
- Kog vand op, og lad den hvide te trække i 10 min. Si teblade fra, og kom teen i en gryde med sukker. Kog teen ind til sirup, og køl af.
- Servér hvid chokolademousse med høvlet hvid chokolade, litchifrugter, hvid tesirup og mynte.
- Opskriften tager 4,5 time med køl.
Lækre opskrifter på chokolademousse
-
Chokolademousse: Nem og julet chokolademousse med kirsebær
-
Dejlig sommerdessert: Hvid chokolademousse med kirsebær
-
Hvid chokolademousse med bagte rabarber
-
Hvid chokolademousse med Earl Grey og honning
-
Forførende mørk chokolademousse med blodappelsin
-
Hvid chokolademousse med hvid te
-
Sense dessert: Chokolademousse
-
Chokolademousse med nøddebund
-
Chokolademousse med mangosalat
-
Fransk kaffe-chokolademousse
-
Chokolademousse med kanel og ingefær
-
Nem chokolademousse: Hurtig og lækker chokoladedessert
-
Chokolademousse - helt uden piskefløde
-
Chokolademousse med syltede rabarber
-
Verdens bedste chokolademousse
-
Krydret chokolademousse
-
Chokolademousse med frugt
-
Chokolademousse med kaffe
-
Hvid chokolademousse med hindbærsauce
-
Chokolademousse med kaffesirup
PRØV OGSÅ: Chokolademarengs med chokoladeskum