Hybensuppe

Hybensuppe

Skøn suppe med en klat flødeskum på toppen.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Kogetid: 35 min.
  • 500 g rensede hyben
  • 8 dl vand
  • 150 g sukker
  • 2 spsk. citronsaft
  • Tilbehør: 2 dl piskefløde

  1. Skær stilkene af hybenfrugterne, og skær frugterne midtover på tværs. Skrab de hvide kerner ud.
  2. Kog hybenskallerne i 30 min. i vandet under låg.
  3. Kom vand og hyben i en foodprocessor, og kør til ensartet konsistens.
  4. Pres massen gennem en sigte.
  5. Kom den siede hybenmasse i en gryde. Tilsæt sukker og citronsaft, og lad det koge i 5 min. Smag suppen til.
  6. Servér den varme suppe med fløde pisket til skum.