Julegløgg med portvinsrosiner
Lækker gløgg til de voksne - her har vi piftet den klassiske røde gløgg op med rosiner, der har ligget og trukket i portvin i et døgns tid. Det er gode sager!
6 glas gløgg
Total:20 minutter
Ingredienser
- 100 g rosiner
- 2 dl portvin
- Ekstrakt:
- 4 dl vand
- 1 appelsin, saft og tynd skal
- 1 citron, saft og tynd skal
- 2 dl sukker
- 3 hele nelliker
- 2 kanelstænger
- Desuden:
- 1 flaske kraftig rødvin
- 100 g smuttede mandler
Sådan laver du gløgg med portvinsrosiner
- Overhæld rosinerne med portvin i en skål. Lad dem stå tildækket et døgn.
- Kom alle ingredienserne til ekstrakten i en gryde, og kog dem sammen i 10 min. Si gennem en sigte.
- Varm rødvin og ekstrakt op i en gryde, det må ikke koge.
- Tilsæt rosiner i portvin og snittede mandler.
- Servér rygende varm - evt med hjemmelavede Æbleskiver til.
De bedste opskrifter på hjemmelavet gløgg
-
Tranebærgløgg: Rød gløgg uden rødvin
-
Julegløgg med portvinsrosiner
-
Fransk gløgg: Vin chaud med marsala
-
Pink gløgg med granatæblesaft og rosévin
-
Hjemmelavet gløgg
-
Krydret hvid gløgg
-
Klassisk gløgg
-
Skøn gylden gløgg med hyldeblomst & hvidvin
-
Gløgg: Hvid gløgg med hyldeblomst
-
Gløgg
-
Hvid gløgg med mandler