Nem aftensmad: Skøn julepizza
I den travle juletid kan det være rart med noget aftensmad, der ikke tager en krig at lave. Så her får du opskriften på en nemme og lækker julepizza, der helt sikkert vil gøre lykke hos både store og små.
1 pizza
Total:1 time 30 minutter
Arbejdstid:1 time
Ingredienser
- Pizzadej:
- 25 g gær
- 3½ dl lunkent vand
- 1 tsk. salt
- 200 g fuldkornshvedemel, gerne fuldkornsdurumhvedemel
- 300 g hvedemel, gerne pizzamel
- Fyld:
- 2 små rødløg eller 1 stort
- 2 dl tomatpizzasauce fra glas
- 200 g pepperonipølse i skiver f.eks. fra Hanegal
- 150 g reven mild ost
- 1 spsk. tørret oregano
- Pynt:
- Evt. friske basilikumblade eller lidt salat
Sådan laver du julepizza
- Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen. Ælt dejen smidig.
- Lad den hæve ca. 1 time et lunt sted tildækket. Udrul dejen på et meldrysset bord til et rektangel ca. 20 cm x 35 cm. Læg dejen på bagepapir. Form dejen til et juletræ ca. ½ cm tyk.
- Skær løgene i tynde skiver. Kog dem i letsaltet vand ca. 3-4 min. Afdryp dem i en si.
- Fordel tomatsaucen over pizzabunden.
- Fordel løg og pepperoni over. Drys ost og oregano over.
- Bag pizzaen ved 225 gr. ca. 18 min. Pynt evt. pizzaen med lidt friske basilikumblade.
Julens dejligste opskrifter
-
Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
-
12 gode tip: Sådan laver du den bedste risengrød
-
5 lækre opskrifter: Sådan laver du nemt hvid gløgg
-
Jødekager: Den bedste opskrift
-
Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
-
Blomsterbergs brunkager
-
Fedtebrød med romglasur
-
Test dig selv: Hvilken julesmåkage er du?
-
Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
-
Opskrift på de lækreste julefrikadeller
-
Vaniljekranse fra Den Gamle By
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner
-
Sådan finder du gaven til hende, der har alt