Kage: Bryllupskage med romantik
Lav din egen bryllupskage eller bag kagen til en ganske særlig lejlighed. Her får du opskriften på en fin og romantisk bryllupskage, som du selv kan bage. Det kræver selvfølgelig noget fingerfærdighed, men kagen bliver sindssyg flot - og smager fantastisk. Se her, hvordan du selv kan bage en bryllupskage til den store dag.
Bryllupskage til 25 personer
Total:5 timer
Ingredienser
- Bunde
- 10 æg
- 7,5 dl sukker
- 150 g smeltet smør
- 2,5 dl mælk
- 10 dl mel
- 2 spsk bagepulver
- 100 g revet marcipan
- skal og saft fra 2 citroner
- Hindbærcreme
- 2 blade husblas
- 3 dl hindbærsaft (laves ved at purere 300 gram optøede eller friske hindbær, si kernerne fra og supplér med vand)
- 10 pasteuriserede æggeblommer
- 50 g sukker
- 400 g hvid chokolade
- 8 dl piskefløde
- Smørcreme
- 200 g stuetemperet, blødt smør
- 200 gram flormelis
- Marcipanovertræk
- 1 kilo marcipan
- 500 g flormelis
- ca. 150 g glukose, fås i velassorterede supermarkeder
- evt. rød frugtfarve
- flormelis og roser til pynt
Sådan bager du bryllupskage
- 1. Start med at lave bundene sådan. Smør dine tre forme (på hhv. 10, 20 og 25 cm i diam), og drys dem med lidt mel og stil dem til side. Tænd ovnen for 175 gr. Pisk æggene og sukkeret til det er lyst, tykt og luftigt, og ca. tredoblet i volumen. Imens smelter du smørret og tilsætter mælken og vender forsigtigt blandingen i den piskede æggesnaps.
- 2. Bland hvedemel og bagepulver i en skål for sig, og si melet i dejen af tre-fire omgange mens du forsigtigt vender dejen sammen efter hver om-gang. Vend marcipanen i sammen med sidste portion mel. Tilsæt til sidst citronsaft og skal, og rør det forsigtigt i dejen.
- 3. Det gælder om at bevare luftigheden i dejen, så dine bunde bliver lette og lækre frem for tunge og bastante. Fordel dejen i dine tre forme, så de er fyldt ca. 2/3 dele op. Hvis du har dej til overs, kan du bage en ekstra stor bund til sidst, så har du den, hvis noget skulle glippe, når du deler bundene op.
- 4. Bag bundene i midten af ovnen ad to omgange, de to mindste forme kan være på den samme bageplade. Bundene skal bages i ca. 20-25 minutter – det er vigtigt at de er helt gennembagte, så prøv med en kødnål eller lignende og tjek, at der ikke hænger dej ved, når du trækker den ud af kagen. Lad bundene køle helt af på en rist, før du deler hver bund i tre lag med en lang kniv eller en sytråd.
- Sådan laver du hindbærcremen til bryllupskagen
- 1. Læg husblassen i en skål med koldt vand, så det dækker. Kog hindbærsaft og sukker op og sæt det til side et par minutter. Hæld æggeblommerne i en varmefast skål, og hæld den let afkølede hindbærsaft over æggeblommerne lidt ad gangen under konstant omrøring.
- 2. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm den forsigtigt op under middel varme, mens du hele tiden rører, indtil cremen be-gynder at tykne. Den er færdig når du kan trække en finger henover bagsiden af en træske, uden at cremen løber.
- 3. Tag da gryden af varmen. Klem vandet fra husblassen og kom den i cremen, mens du pisker, indtil der ikke er nogen klumper fra husblassen. Sæt cremen til side.
- 4. Hak den hvide chokolade helt fint (brug evt. en foodprocessor) og smelt den i vandbad under helt lav varme. Hvid chokolade smelter hurtigt, men skiller og klumper, hvis den bliver for varm. Sæt chokoladen til side. Når både chokolade og hindbærcreme har nogenlunde samme stuetemperatur vendes det sammen.
- 5. Pisk den kolde fløde til flødeskum, og vend det forsigtigt i hindbær-chokoladecremen når denne er helt afkølet(ikke køleskabskold). Læg hver størrelse kagebund med to lag creme imellem tre bunde, det er nemmest at gøre det i den løsnede springform med bunden i. Stram formen til, og put film på overfladen, og sæt kagerne på køl til næste dag.
- Sådan laver du smørcremen til bryllupskagen
- 1. Pisk det bløde smør med flormelissen, til du har en hvid, luftig smørcreme. Smør et tyndt lag rundt om all tre størrelse kagelag, det hjælper til at holde marcipan-overtrækket fast.
- 2. Rul marcipanen ud mellem to stykker bagepapir i tre cirkler, som skal være ca. 17, 23 og 33 cm i diameter. Læg marcipanen over den største af kagerne, klem den rundt om siderne og vend så for-sigtigt kagen rundt og tryk marcipanen fast i bunden, skær evt. overskydende fra så bunden er nogenlunde lige.
- 3. Sæt kagen på det fad den skal serveres på og gentag proceduren med de resterende to kager. Drys kagen med flormelis og pynt med marcipanroser eller den ægte vare.
- Har du ikke mod på at kaste dig ud i at bage den store bryllupskage, får du her opskriften på en mere enkel version af bryllupskagen:
- Bund
- 4 æg
- 2,5 dl sukker
- 1 dl mælk
- 4 dl mel
- 50 g smeltet smør
- 1 strøget spsk. bagepulver
- saft og skal af en citron
- 30 g revet marcipan
- Hindbærcreme
- 5 pasteuriserede æggeblommer
- 20 g sukker
- 1 blad husblas, kan udelades
- 1,5 dl hindbærsaft (laves ved at purere 150 g optøede eller friske hindbær, si kernerne fra og supplér med vand)
- 200 g hvid chokolade
- 4 dl piskefløde
- 3 bægre friske hindbær til pynt(kan undlades)
- Fremgangsmåden er den samme som, men dejen skal bages i en bradepande belagt med bagepapir. Bagetiden er ca. 20 minutter ved 175 gr.
- Hindbærcremen bredes ud på den helt afkølede bund i bradepanden. Pynt hele kagen med friske hindbær, og stil den køligt inden servering – minimum en times tid.