Kalv på spyd og nem sommersalat
Spydene kan fryses og kan derfor også bruges som aftensmad på dage, hvor det skal gå lidt stærkt. Kom de frosne spyd i en 180 grader varm ovn og få lækre spyd på 10-15 min.
1
Ingredienser
- 53 g protein
- 530 kcal pr. portion
- 175 g kalvekød, f.eks. i strimler
- 3 træspyd
- 2 spsk olivenolie
- 1 knsp røget paprika (er meget stærkt)
- salt og peber
- 1/2 dl skyr
- 3 dråber flydende sødemiddel
- 3 stænger bladselleri
- 5 ananaskirsebær eller 10 blåbær
- en halv squash
- 1/4 æble eller 1/2 blomme
- 20 g valnød
- 2 spsk sesamfrø, hele, tørrede.
Sådan gør du:
- 1/ Bank kødstrimlerne flade. Rør olie, røget paprika, lidt salt og peber sammen i en skål.
- Vend kødet i oliemarinaden. Sæt kødstykkerne på træspyd. Drys med salt og peber og vend dem i sesam. Sæt kødet på træpinde. Gril dem i olie på en grillpande eller på grillen. De skal have 2-3 min. på hver side. Eller steg dem i ovnen ved ca. 200 grader i 20-25 min. Vendes efter ca. 10 min.
- 2/ Bland skyr, salt og peber og smag til med flydende sødemiddel.
- 3/ Snit blegsellerien i tynde skiver. Del ananaskirsebærrene. Skræl evt. squashen og hak den og æblet.
- 4/ Bland skyrdressingen med bladselleri, ananaskirsebær, squash og æble. Pynt salaten med valnødder.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
PRØV OGSÅ: Omelet med skinke og grøn salat