suppe opskrift

Få varmen: Karrykrydret gulerodssuppe

Eksotisk suppe med krydret hasselnøddeyoghurt, som du vil lave igen og igen

4

Ingredienser

  • 1 spsk majsolie
  • 1 lille hakket løg
  • 1 fed knust hvidløg
  • 250 g snittede gulerødder
  • 1 kartoffel i tern
  • 1 udkernet, fintsnittet rød chili
  • 2 cm friskreven ingefær
  • 1-2 tsk rød karrypasta
  • 50 g røde linser
  • ¾-1 liter grønsags- eller hønsebouillon
  • salt, friskkværnet peber
  • SPICY YOGHURT:
  • 2 dl tyk, græsk yoghurt 10 %
  • ½-1 tsk spidskommen
  • ca. ½ reven agurk
  • 25 g ristede, grofthakkede
  • hasselnøddekerner
  • 2 spsk frisk mynte
  • SERVERING:
  • 4 fuldkornspitaer
  • 1 spsk olivenolie til pensling
  • lidt knust spidskommen, koriander og flaget havsalt

Sådan gør du:

  1. Varm olien i en gryde og sauter løg, hvidløg, gulerødder, kartoffel samt chili og ingefær heri under omrøring.
  2. Tilsæt karrypasta og sauter kort, før linser og bouillon hældes ved. Lad det hele snurre ca. 30 minutter.
  3. Blend eller purer suppen, varm den igennem og smag til med yderligere krydderier som salt og peber.
  4. Rør og smag yoghurten til med spidskommen, salt, peber og den revne, agurk samt hasselnøddekerner og friskhakket mynte.
  5. Server yoghurten til suppen med lune fuldkornspitaer. Flæk pitabrødene horisontalt. Pensl dem med lidt olie, drys krydderier på og rist dem gyldne og sprøde i ovnen.