Få varmen: Karrykrydret gulerodssuppe
Eksotisk suppe med krydret hasselnøddeyoghurt, som du vil lave igen og igen
4
Ingredienser
- 1 spsk majsolie
- 1 lille hakket løg
- 1 fed knust hvidløg
- 250 g snittede gulerødder
- 1 kartoffel i tern
- 1 udkernet, fintsnittet rød chili
- 2 cm friskreven ingefær
- 1-2 tsk rød karrypasta
- 50 g røde linser
- ¾-1 liter grønsags- eller hønsebouillon
- salt, friskkværnet peber
- SPICY YOGHURT:
- 2 dl tyk, græsk yoghurt 10 %
- ½-1 tsk spidskommen
- ca. ½ reven agurk
- 25 g ristede, grofthakkede
- hasselnøddekerner
- 2 spsk frisk mynte
- SERVERING:
- 4 fuldkornspitaer
- 1 spsk olivenolie til pensling
- lidt knust spidskommen, koriander og flaget havsalt
Sådan gør du:
- Varm olien i en gryde og sauter løg, hvidløg, gulerødder, kartoffel samt chili og ingefær heri under omrøring.
- Tilsæt karrypasta og sauter kort, før linser og bouillon hældes ved. Lad det hele snurre ca. 30 minutter.
- Blend eller purer suppen, varm den igennem og smag til med yderligere krydderier som salt og peber.
- Rør og smag yoghurten til med spidskommen, salt, peber og den revne, agurk samt hasselnøddekerner og friskhakket mynte.
- Server yoghurten til suppen med lune fuldkornspitaer. Flæk pitabrødene horisontalt. Pensl dem med lidt olie, drys krydderier på og rist dem gyldne og sprøde i ovnen.