Kartoffelsalat
Pift din grillmad op med en god dansk kartoffelsalat.
(8 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Koge/trækketid: 18 min.
- Ikke fryse-egnet
- Ingredienser:
- 1½ kg kartofler
- 2 spsk hvidvinseddike
- 1 bdt grønne asparges
- 1-2 bdt radiser
- Dressing:
- 125 g mayonnaise
- ¼ l Skyr eller kvark
- 1 dl fløde eller mælk
- 1-2 tsk dijonsennep
- frisk estragon
- salt og peber
- Vask kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 8 min. Sluk for varmen og lad dem trække under låg, til de er møre (8-10 min.).
- Pil kartoflerne, skær dem i skiver eller tern og vend dem sammen med vineddike.
- Skyl de grønne asparges og knæk enderne af. Skær de grønne asparges i mindre stykker og damp dem i letsaltet vand i ca. 3 min. Læg dem i iskoldt vand og lad dem dryppe af. Rens radiserne og skær dem i tynde skiver eller strimler.
- Pisk mayonnaise sammen med Skyr eller kvark. Rør fløde eller mælk i til passende konsistens og smag til med sennep, finthakket estragon, salt og peber.
- Vend kartofler og grønsager i dressingen og lad den trække min. 20 min.