Kinesisk kyllingesalat
Denne opskrift giver mere dressing, end du skal bruge, men det der er til overs, kan du sagtens bruge til grillet fisk eller kylling eller over en skål brune ris. Salaten kan laves hurtigt, hvis du forbereder dressingen og alle grøntsagerne, mens du damper kyllingen. Væsken, som du damper kyllingen over, kan du filtrere og bruge som en dejlig bouillon.
2 store portioner
Ingredienser
- KINESISK KYLLINGESALAT
- 4 skiver ingefær på størrelse med en mønt, knust med siden af en kniv
- 2 fed hvidløg, knust med siden af en kniv
- 6 forårsløg, 2 kvast med siden af kniven og 4 skåret i fine skiver på langs
- ½ stjerneanis
- 1 tsk kinesisk 5-spice-krydderi
- 2 kyllingebryster med ben og uden skind
- 1 hjertesalat (eller det inderste af 1 romainesalathoved), uden stok og i fine strimler
- 1 julesalat, uden stok i fine strimler
- 1 radicchiosalat, uden stok i fine strimler (eller 1 julesalat mere)
- en håndfuld sukkerærter i tynde skiver på langs
- 1 gulerod, skrællet og skåret i tændstikker
- 3 spsk grofthakket koriander
- en lille smule frisk fintsnittet rød chili (kan udelades)
- et stort drys ristede, sorte sesamfrø
- Kinesisk kyllingesalatdressing
- SALATDRESSING
- Giver ca. 2½ dl
- 3 spsk Lees hoisinsauce (side 275)
- 1 dl koldpresset, uristet sesamolie (eller ekstra jomfruolivenolie)
- 1 spsk rød riseddike
- ½ dl vand
Sådan gør du:
- KINESISK KYLLINGESALAT
- Bring ca. ½ l vand i kog i en stor gryde sammen med ingefær, hvidløg, de 2 kvaste forårsløg, stjerneanis og kinesisk 5-spice-krydderi. Skru ned for varmen og lad
- det simre i 5 minutter. Sæt en dampsigte (i bambus eller hvad du nu har) over den duftende blanding og damp kyllingebrysterne i 45 minutter. Lad kyllingen køle af,
- indtil du kan røre ved den. Pil kyllingekødet i strimler med fingrene og smid benene ud.
- Bland kyllingestrimlerne med de 4 snittede forårsløg, hjertesalat, julesalat og radicchiosalat, sukkerærter, gulerod, koriander, eventuelt chili og sorte sesamfrø og bland med så meget dressing, som du ønsker.
- SALATDRESSING
- Pisk det hele sammen. Kan holde sig i op til en uge i køleskabet i et tæt glas.
- Opskriften er fra Gwyneth Paltrows nye kogebog ”Alt det Bedste”