Klassiske bagels
Bagels er små brød, som efterhånden bages mange steder i verden. De bruges især flækkede med fyld i som sandwich. Her er en klassisk opskrift på bagels.
10 stk. bagels
Total:3 timer 10 minutter
Ingredienser
- Klassiske bagels
- Arbejdstid: 45 min.
- Hævetid: ca. 2 timer
- Kogetid: 5-10 min.
- Bagetid: ca. 15 min.
- Fryse-egnede
- 25 g gær (½ pakke)
- 3 dl vand
- 1 tsk sukker
- 1 spsk salt
- 1 spsk olie (neutralt smagende f.eks. raps- eller vindruekerneolie)
- 250 g sigtemel
- ca. 225 g hvedemel
- 1 sammenpisket æg til pensling
- Drys: sesamfrø eller blå birkes
Sådan laver du klassiske bagels
- 1. Opløs gæren i fingerlunkent vand (ca. 40 grader) og tilsæt sukker. Lad blandingen stå en halv times tid, til den skummer.
- 2. Tilsæt salt, olie og sigtemel og derefter hvedemelet gradvist. Ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig.
- 3. Lad dejen hæve ca. 1 time og 30 min. Tril 10 lange pølser à 25-28 cm. Form dem til ringe på et melstrøet bord og tryk enderne godt sammen. Lad dejringene efterhæve 30 min.
- 4. Bring en stor gryde med vand i kog. Kog dejringene 2-3 stykker ad gangen i 2 minutter, så de hæver.
- 5. Tag dem op med en hulske og læg dem tilbage på bagepapir på to bageplader.
- Pensl med æg og drys evt. med birkes eller sesamfrø. Bag bagels straks i en 225 grader varm ovn med varmluft i ca. 15 min., til de er pænt gyldne i farven og lyder hult, når man banker på dem i bunden.
- 6. Lad bagels-ringene køle af på en bagerist. Hvis de skal fryses, er det bedst at lægge dem i fryseposer, mens de stadig er