Kokoscookies med syltet appelsinskal & tranebær

Kokoscookies med syltet appelsinskal & tranebær

Lækre sprøde og samtidig seje småkager, som minder lidt om kokosmakroner i en mere "kaget" udgave.

Ingredienser

  • 150 g kokosmel
  • 50 g tørrede tranebær
  • 2-3 spsk syltet appelsinskal (kan undlades)
  • 200 g hvidt sukker
  • 1 bæger pasteuriserede æggehvider
  • 1 æg (M)
  • 125 g smør
  • 1 tsk vanilje fra vaniljekværn
  • 1 knivspids salt
  • 75 g hvedemel

Sådan laver du kokoscookies:

  1. Kom alle ingredienserne undtagen hvedemelet i en tykbundet gryde, og varm op ved medium varme under konstant omrøring, til smørret er smeltet, og massen er homogen, det tager omkring 5 min.
  2. Tilsæt mel, og rør dejen ensartet. Sæt dejen på en bageplade belagt med bagepapir, ca. 2 spsk dej til hver cookie.
  3. Væd håndfladen i lidt koldt vand, og tryk forsigtigt kagerne let flade. Lad kagerne hvile på pladen i 20 min, før de bages, så danner de en lille hinde og holder formen bedre.
  4. Bag kokoskagerne ved 190 grader i ca. 15-18 min, til de er gyldenbrune. Lad dem køle helt af på en rist, og opbevar dem i en lufttæt beholder − de er dog bedst inden for et par dage.