Kokoscookies med syltet appelsinskal & tranebær
Lækre sprøde og samtidig seje småkager, som minder lidt om kokosmakroner i en mere "kaget" udgave.
Ingredienser
- 150 g kokosmel
- 50 g tørrede tranebær
- 2-3 spsk syltet appelsinskal (kan undlades)
- 200 g hvidt sukker
- 1 bæger pasteuriserede æggehvider
- 1 æg (M)
- 125 g smør
- 1 tsk vanilje fra vaniljekværn
- 1 knivspids salt
- 75 g hvedemel
Sådan laver du kokoscookies:
- Kom alle ingredienserne undtagen hvedemelet i en tykbundet gryde, og varm op ved medium varme under konstant omrøring, til smørret er smeltet, og massen er homogen, det tager omkring 5 min.
- Tilsæt mel, og rør dejen ensartet. Sæt dejen på en bageplade belagt med bagepapir, ca. 2 spsk dej til hver cookie.
- Væd håndfladen i lidt koldt vand, og tryk forsigtigt kagerne let flade. Lad kagerne hvile på pladen i 20 min, før de bages, så danner de en lille hinde og holder formen bedre.
- Bag kokoskagerne ved 190 grader i ca. 15-18 min, til de er gyldenbrune. Lad dem køle helt af på en rist, og opbevar dem i en lufttæt beholder − de er dog bedst inden for et par dage.
PRØV OGSÅ: Syltede tranebær med appelsin