Kylling tikka masala
Vi har ladet os inspirere af hverdagsmaden fra fjernere himmelstrøg og giver her et bud på lækker aftenmad fra Indien, nemlig den klassiske kylling tikka masala.
4 personer
Ingredienser
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk. friskrevet ingefær
- 2 spsk. gurkemeje
- 2 spsk. garam masala
- 2 spsk. stødt spidskommen
- 2 spsk. stødt koriander
- 4 dl sødmælksyoghurt naturel
- 1 spsk. havsalt
- 4 kyllingebryster
- 1 løg
- 3 spsk. olie
- 1 dl tomatkoncentrat
- 6 kardemommekapsler
- 1 spsk. chiliflager
- 1 dåse hakkede flåede tomater
- 1 dåse kokosmælk (400 ml)
- 4 dl basmatiris
- 6 dl vand
- 1 bundt koriander
- 2 spsk. Nigella frø
Sådan gør du
- Pil og pres hvidløg. Rør revet ingefær i sammen med gurkemeje, garam masala, spidskommen og koriander.
- Rør halvdelen af krydderiblandingen sammen med yoghurt og salt. Mariner kyllingen i yoghurtblandingen i 3-4 timer på køl.
- Pil løg, og hak det fint. Opvarm olie i en gryde. Svits løgene, til de bliver klare. Tilsæt tomatkoncentrat, kardemommekapsler og chiliflager.
- Steg i 3-4 min. – rør i gryden, så det ikke brænder på.
- Tilsæt resten af krydderiblandingen, kom flåede tomater i gryden, skru ned for varmen. Lad sovsen koge ind, til den tykner ca. 8-10 min.
- Kom kokosmælk i gryden, og lad sovsen simre i 30 min.
- Indstil ovnen på grill på 250 gr. Læg de marinerede kyllingebryster i en bradepande. Steg dem i 10 min. under grillen, til de får farve.
- Skær kødet i mindre stykker, og kom dem i sovsen. Kog kyllingen i sovsen i 10 min. ved moderat varme.
- Kog risene efter anvisningen på pakken. Anret ris og kylling tikka masala, og pynt med koriander og Nigella frø.