Kyllingelår med spelt
Nem og knasende kylling fra ovnen med en frisk og sprød salat.
4
Ingredienser
- 8 kyllingeunderlår
- 2 tsk olie til pensling
- ca. 1,5 dl knuste speltflager/cornflakes
- lidt chiliflager
- salt, peber
- Salat med spidskål:
- ½ liter fintsnittet spidskål
- buketter af ca. ½ blomkål
- 1 udkernet, fintsnittet æble
- 1 dl ærter
- 1 lille bdt. dild
- Dressing:
- 1 dl fraiche 9%
- 2-3 spsk ravigote-sennep
- 200 g groft brød
Sådan gør du:
- Pensl kyllingelårene let med olie og vend dem i de knuste speltflager, krydret med chili, salt og peber. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 225° ca. 40 minutter, til de er gennemstegte. Lav salaten imens: Bland de to slags kål med æble, ærter og dild. Rør dressingen sammen og smag den godt til med salt og peber, før den vendes med salaten, der serveres til kyllingelårene sammen med groft brød.
- Tips: Fjerkræ er gennemstegt, når kødsaften er klar, og kødet ikke længere er lyserødt indeni. Tjek, ved at stikke en kødnål i ved f.eks. låret.
- Energi pr. person: 500 kcal, fedt 28%, protein 27%, kulhydrat 45%