Kyllingesatay med peanutsauce og spicy agurkesalat

Kyllingesatay med peanutsauce og spicy agurkesalat

Satayspyd dyppet i peanutsauce var noget af det bedste, jeg vidste, da jeg var lille. De kan også laves med svinekød og vil uanset hvad vække begejstring hos både børn og voksne.

4

Ingredienser

  • 500 g kyllingekød
  • 1 dl kokosmælk
  • 1 tsk ingefærpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 1/2 spsk karry
  • 1 spsk stødt koriander
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk kartoffelmel
  • 4 spsk piskefløde
  • 10-12 træspyd, evt. lagt i blød i vand i 30 minutter inden brug
  • Peanutsauce:
  • 3 dl kokosmælk
  • 1 tsk rød karrypasta
  • 1 spsk chilipasta
  • 1 dl piskefløde
  • 5 spsk hakkede peanuts
  • 2 spsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk citronsaft
  • Til agurkesalaten:
  • 2/3 dl eddike
  • 1/2 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 agurk
  • 4 asiatiske skalotteløg eller 1 lille rødløg
  • 2 røde chilier

Sådan gør du

  1. Skær kyllingekødet i tynde skiver.
  2. Varm kokosmælken op uden at bringe den i kog, til den får en ensartet konsistens. Hæld den varme kokosmælk i en skål, rør den sammen til en marinade med de øvrige ingredienser, og tilsæt til sidst kyllingekødet. Lad det trække på køl i mindst 1 time – gerne natten over.
  3. Sæt derefter det marinerede kød på spyd, og steg dem på en varm grill ellerunder ovnens grillfunktion i ca. 5 minutter, til kødet lige akkurat er gennemstegt.
  4. Peanutsauce: Kom 1/3 af kokosmælken i en gryde, og tilsæt rød karrypasta og chilipasta, bring i kog, og rør det sammen til en ensartet konsistens. Tilsæt den resterende kokosmælk, piskefløde, peanuts, sukker, salt og citronsaft, bring i kog, og lad blandingen simre i 5 minutter.
  5. Agurkesalat: Bring eddike, vand, sukker og salt i kog i en gryde, og lad det simre, til sukker og salt er opløst. Afkøl syltelagen. Halver agurken på langs, skær hver halvdel i 2-3 stykker på langs, og snit agurkestængerne. Pil og skær skalotteløgene i tynde ringe, og halver chilierne, fjern evt. frøene, og hak fint. Vend agurk, skalotteløg og chili sammen med den afkølede syltelage, og lad det trække på køl inden servering.
  6. Server kyllingespyddene med peanutsauce og spicy agurkesalat.
PRØV OGSÅ: Asiatiske salathapsere