Laks i svøb med ovnbagte grøntsager

Nem og sund aftensmad.

4

Ingredienser

  • 1 butternutsquash
  • 2 fennikel
  • ½ glaskål
  • 6 fed hvidløg med skal
  • ½ dl olivenolie
  • 3 spsk soja, f.eks. tamari eller kikkoman´s
  • lidt karry
  • salt og peber
  • 300 g hytteost
  • 200 g kvark
  • skal og saft fra citron
  • 1 bundt frisk persille
  • salt og peber.
  • 4 laksesteaks (ca. 120-150 g pr stk.)
  • 2 spsk pesto, grøn eller rød
  • 2 pakker lufttørret skinke.

Sådan gør du:

  1. Skær butternutsquash i mindre stykker, del fennikel i kvarte og skær glaskålen i mindre stykker . Kom det hele i et ildfast fad, inklusiv hvidløg med skal. Vend det i olie og soja. Drys med salt, peber og karry. Bag i ovnen ved 200 grader ca. 30-45 min.
  2. Blend hytteost, kvark, persille og citronsaft med en stavblender. Tilsæt evt. hvidløg. Drys med lidt salt og peber.
  3. Smør laksen med pesto. Drys med peber. Rul skinke om laksen. Bag i ovnen i et ildfast fad ca. 20 min ved 200 grader.
  4. Server de bagte grøntsager til laksen med hyttecreme til.
  5. 530 kcal pr person
  6. Prøv også rodfrugtsalat med pasta og tigerrejer
  7. Få mere inspiration til lækker slankemad på Altfordamerne.dk/opskrifter/sund--slank/

Tip:

Brug evt. resten af butternutsquashen til en suppe. Kog den med løg, hvidløg, rød peberfrugt og blend den med en stavblender. Spis kylling til suppen.