grillet fisk med salat

Laks med sommerporrer

Uhm grillet fisk med urtesalat og marinerede porrer.

4

Ingredienser

  • 1 lakseside med skind ca. 500 g
  • salt, groftkværnet peber
  • 2 citroner
  • URTESALAT:
  • 1 håndfuld krydderurter, f.eks. persille,
  • dild, estragon og timian
  • 1 lille finthakket skalotteløg
  • 2 fed finthakkede hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • MARINEREDE PORRER:
  • 1,5 dl vilde ris
  • 600-700 g sommerporrer
  • MARINADE:
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk lys vineddike
  • 1 lille bdt. dild
  • 350 g grillet speltbrød

Sådan gør du:

  1. Drys salt og peber på laksen og læg den i en grillbakke. Bland alle ingredienser til urtesalaten og drys den over fisken. Sæt grillbakken over gode gløder, dæk fisken med et stykke folie og grill 15-20 minutter, til laksen har skiftet farve. Skær citronerne i halve og grill dem. De marinerede porrer kan laves i forvejen. Kog risene efter anvisningen på pakken, afdryp og afkøl dem. Skær porrerne i 10 cm lage stykker, damp dem i saltet vand 4-5 min., lad dem dryppe af og bland dem med ris og den sammenpiskede marinade smagt til med salt, peber og dild. Server fisken med de marinerede porrer, grillede citroner og brød.
  2. Energi pr. person: 700 kcal, fedt 30%, protein 24%, kulhydrat 46%