Lakselasagne

Lakselasagne

Hjemmelavet lasagne med laks er en rigtig klassiker.

Lakselasagne til 4 personer

Ingredienser

  • Lakselasagne
  • 300 g snittet spidskål
  • 6 tomater
  • 400 g laksefilet uden skind
  • 1 portion bechamelsauce
  • 250 g friske lasagneplader
  • 125 g frisk mozzarellaost
  • Bechamelsauce:
  • 25 g smør
  • 2½ spsk. hvedemel
  • 5 dl kogende letmælk
  • salt, peber
  • lidt friskrevet muskatnød
  • 150 g revet mild gratineringsost
  • Tilbehør: italiensk brød

Sådan laver du lakselasagne

  1. 1. Kog spidskålen op i letsaltet vand 4-5 min. Afdryp den i en sigte. Skær tomaterne i skiver.
  2. 2. Smelt smørret i en gryde, og rør hvedemelet i. Rør lidt mælk i ad gangen. Kog saucen igennem under omrøring 4-5 min. Smag til med salt, peber og muskatnød.
  3. 3. Fordel lasagneplader, spidskål, tomatskiver, 1½ cm tykke skiver af laksefileten og bechamelsauce lagvist i et smurt ovnfast
  4. fad. Riv den friske mozzarella på råkostjernet, og drys den over. Stil fadet i ovnen ved 200 gr. på midterste ovnribbe ca. 30 min.

Tip

Du kan bruge mornaysauce, hvis du vil gøre det ekstra nemt.