Lakselasagne
Hjemmelavet lasagne med laks er en rigtig klassiker.
Lakselasagne til 4 personer
Ingredienser
- Lakselasagne
- 300 g snittet spidskål
- 6 tomater
- 400 g laksefilet uden skind
- 1 portion bechamelsauce
- 250 g friske lasagneplader
- 125 g frisk mozzarellaost
- Bechamelsauce:
- 25 g smør
- 2½ spsk. hvedemel
- 5 dl kogende letmælk
- salt, peber
- lidt friskrevet muskatnød
- 150 g revet mild gratineringsost
- Tilbehør: italiensk brød
Sådan laver du lakselasagne
- 1. Kog spidskålen op i letsaltet vand 4-5 min. Afdryp den i en sigte. Skær tomaterne i skiver.
- 2. Smelt smørret i en gryde, og rør hvedemelet i. Rør lidt mælk i ad gangen. Kog saucen igennem under omrøring 4-5 min. Smag til med salt, peber og muskatnød.
- 3. Fordel lasagneplader, spidskål, tomatskiver, 1½ cm tykke skiver af laksefileten og bechamelsauce lagvist i et smurt ovnfast
- fad. Riv den friske mozzarella på råkostjernet, og drys den over. Stil fadet i ovnen ved 200 gr. på midterste ovnribbe ca. 30 min.
SE OGSÅ:Lasagne på den nemme måde
SE OGSÅ:Sellerilasagne de luxe