Lammegryde med tomater og hvidløg
Efterår, lammekød og gryderet går hånd i hånd.
4
Total:45 minutter
Ingredienser
- 4 fed hvidløg
- 2 cm ingefær, skrællet
- 1 løg
- olie
- 1 chili, fintsnittet
- 1 spsk korianderfrø, gerne de friske som findes lige nu
- 1 spsk spidskommen
- salt
- 1 lammeculotte (ca. 400 g.), skåret i tern
- 300 g bøftomater, grofthakkede
- 8 små gulerødder, evt. i mindre stykker
- 1 fennikel, skåret i tern
- 8 små løg
- 5 dl vand
- 250 g cherrytomater, halverede
- frisk koriander.
Sådan laver du lammegryde:
- Riv hvidløg og ingefær på den fine side af rivejernet. Hak løget fint. Varm lidt olie op i en gryde. Kom løg, hvidløg, ingefær og de tørrede krydderier op i gryden og rist det af ved mellemvarme i 3-4 min. Tilsæt lammesmåkødet og grøntsagerne. Brun kød og grøntsager godt af.
- Hæld vandet i gryden og lad det komme i kog. Lad karryen simre i ca. 20 min til kødet er mørt. Smag til med salt.
- Kom halverede cherrytomater og frisk koriander på toppen.
- Servér med ris eller brød, f.eks. naan-brød.
- Prøv også moussaka med aubergine og bechamel.