Opskrift på lammegryde med tomater og hvidløg

Lammegryde med tomater og hvidløg

Efterår, lammekød og gryderet går hånd i hånd.

4

Total:45 minutter

Ingredienser

  • 4 fed hvidløg
  • 2 cm ingefær, skrællet
  • 1 løg
  • olie
  • 1 chili, fintsnittet
  • 1 spsk korianderfrø, gerne de friske som findes lige nu
  • 1 spsk spidskommen
  • salt
  • 1 lammeculotte (ca. 400 g.), skåret i tern
  • 300 g bøftomater, grofthakkede
  • 8 små gulerødder, evt. i mindre stykker
  • 1 fennikel, skåret i tern
  • 8 små løg
  • 5 dl vand
  • 250 g cherrytomater, halverede
  • frisk koriander.

Sådan laver du lammegryde:

  1. Riv hvidløg og ingefær på den fine side af rivejernet. Hak løget fint. Varm lidt olie op i en gryde. Kom løg, hvidløg, ingefær og de tørrede krydderier op i gryden og rist det af ved mellemvarme i 3-4 min. Tilsæt lammesmåkødet og grøntsagerne. Brun kød og grøntsager godt af.
  2. Hæld vandet i gryden og lad det komme i kog. Lad karryen simre i ca. 20 min til kødet er mørt. Smag til med salt.
  3. Kom halverede cherrytomater og frisk koriander på toppen.
  4. Servér med ris eller brød, f.eks. naan-brød.
  5. Prøv også moussaka med aubergine og bechamel.