Lammekoteletter med salat af lilla gulerødder, hvide bønner, feta og persille

Lammekoteletter med salat af lilla gulerødder, hvide bønner, feta og persille

Den fyldige og farverige salat står godt til det møre lammekød

Total:25 minutter

Ingredienser

  • 4 lammekoteletter
  • Smør til stegning
  • Salt og peber
  • 400 g hvide bønner, tørrede eller på dåse
  • 800 g lilla gulerødder (eller almindelige gulerødder)
  • Dressing
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • Saft og skal af ½ citron
  • Pynt: 100 g feta

Sådan gør du:

  1. Start med at lægge bønner i blød natten over, hvis du bruger de tørrede af slagsen. Kog dem i vand med salt ca. 20 min. og kassér kogevandet. Gnid lammekoteletterne med salt og peber og steg dem på en pande i lidt smør, ca. 5 min. på hver side. Lad dem hvile. Skær gulerødderne i skiver på ½ cm. Kog skiverne i vand med salt i ca. 4 min. og dryp dem godt af. Vend gulerødder med bønnerne og rør derefter dressingen i.
  2. Dressing
  3. Riv hvidløgsfeddet og hak persillen groft. Bland med de øvrige ingredienser. Kom de let afkølede gulerødder op på et fad og smuldr feta ud over.
  4. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/