Lasagne med spinat, græskar & ricotta
En klassiker serveret på en ny måde. Her får du opskriften på en lækker vegetarlasagne med spinat, græskar og ricotta. Lasagnen er lavet med fuldkornslasagneplader og lagt sammen i lag med lækker græskarmos af bagt græskar, ricotta og spinat. Mums! Få opskriften på den lækre lasagne uden kød her:
Næringsindhold
- Energi pr. person:600 Kcal
- Fedt:25 %
- Protein:17 %
- Kulhydrat:58 %
4
Total:1 time
Arbejdstid:35 minutter
Ingredienser
- 16 fuldkornslasagneplader
- ca. 1 kg græskar
- 1 spsk olivenolie
- salt, peber
- røget paprika
- 1 spsk olivenolie
- 2 fed knust hvidløg
- 500 g spinatblade
- 200 g ricotta
- 50 g reven grana
- røget paprika
- Salat:
- 2-3 gulerødder i strimler
- 1 fintsnittet fennikel
- kødet af 1-2 appelsiner i tern
- appelsinsaft
- 1 spsk appelsinolie
Sådan laver du lasagnen:
- Flæk, udkern og skær græskarkødet i store tern. Vend græskarstykkerne med olie, salt, peber og lidt røget paprika. Bred dem på en plade med bagepapir, og bag dem møre i ovnen ved 225° varmluft i 25-30 minutter. Rør i græskarstykkerne undervejs. Lad græskarkødet afkøle, og mos det groft med en gaffel.
- Varm olien i en pande, rist hvidløg og spinat kort, så spinaten falder lidt sammen. Knug spinaten fri for væde, og vend den med ricotta, salt og peber.
- Forkog, og lad lasagnepladerne afkøle.
- Læg 4 lasagneplader på en plade med bagepapir, og læg dem derefter sammen skiftevis med græskarmos og spinatmasse.
- Drys lidt reven ost mellem lagene, top med den resterende ost samt lidt røget paprika og bag lasagnen i 20-25 minutter ved 225°.
- Bland gulerod, fennikel samt appelsinstykker. Smag til med salt, peber, lidt appelsinsaft og appelsinolie. Server salaten til lasagnen.