Let og lækker linsesalat
Jeg er vild med linser. Salaten her er et skønt, selvstændigt frokostmåltid. Du kan sagtens lave dobbelt portion og bruge den både til aftensmad og til frokost dagen efter. Vælg belugalinser eller grønne Le Puy-linser.
2
Ingredienser
- Dressing:
- 2 spsk dijonsennep
- 2 spsk flydende honning
- 2 spsk æbleeddike
- 4 spsk olivenolie
- Fyld:
- 2 dl belugalinser
- 3 stilke bladselleri
- 1 æble
- 2 håndfulde bredbladet persille
- 50 g valnødder salt
Opskrift: Let og lækkert linsesalat
- Rør sennep, honning, eddike og olie sammen.
- Skyl linserne, og kog dem i 20-25 min i rigeligt vand, til de er møre. Sigt dem, og lad dem køle af.
- Skær bladselleri i tynde både, skær æblet i tern, og hak persillen. Hak valnødderne groft, og bland det hele i dressingen.
- Smag til med salt, og pak salaten i en bøtte eller et glas med låg.