Leverpostej

Leverpostej

Det er ikke så svært at lave sin egen leverpostej og hvis du kommer den færdige 'fars' i portionsforme til at have stående i fryseren, kan de nemt bages færdig, inden gæsterne kommer.

ca. 16 personer

Ingredienser

  • Til 2 store postejer:
  • 2 spsk frisk timian
  • 2 kg svinelever (økologisk)
  • 800 g svinespæk
  • 60 g ansjoser
  • 3 løg
  • 1 tsk allehånde
  • 2 spsk salt
  • 2 spsk friskværnet peber
  • 2 forme på ca. 1 liter
  • Til servering: Rugbrød, bacon, syltede rødbeder og stegte svampe

Sådan laver du leverpostej:

  1. Kør timian, lever, spæk, ansjoser og løg igennem kødhakkeren i denne rækkefølge – har du ikke en kødhakker så brug hakket lever og spæk og hak de øvrige ting fint i hånden. Rør krydderierne i. Hæld postej'erne i forme, dæk formene til og sæt dem i fryseren.
  2. Servering:
  3. Tag de frosne leverpostejer ud af fryseren, og bag dem, til de er gennembagte i vandbad i en 150 grader varm ovn i cirka 1 time – tjek med en kniv, om de er lysebrune hele vejen igennem. Server på rugbrød med sprødstegt bacon, rødbeder og stegte svampe til.