Honningsyltede rødbeder
Det er slet ikke svært at sylte sine egne rødbeder!
Ingredienser
- Til 1-2 glas:
- 2,5 dl æblecidereddike
- 2 dl balsamicoeddike
- 2,5 dl vand
- 4 dl honning
- 5 laurbærblade
- 15 hele peberkorn
- 2 stk stjerneanis
- 1 kanelstang
- 1 kg rødbeder
- Patentglas skyllet i stærk spiritus (f.eks. vodka)
- 6 cm peberrod i skiver
Sådan laver du honningsyltet rødbeder:
- Kog alle ingredienser til syltelagen op, og stil den til afkøling.
- Kog imens rødbederne med skræl på 30-45 minutter, til de er møre. Herefter kan du nemt smutte skrællen af. Skær rødbederne i halve eller kvarter afhængigt af størrelsen, læg dem i skoldede, skyllede glas, og hæld den afkølede syltelage på. Læg peberrod i toppen af hvert glas – det virker konserverende.
- Luk glassene godt til, og opbevar dem mørkt og køligt.
SE OGSÅ: Sådan laver du panerede fiskefileter