Lime-sorbet
En syrlig sorbet er lækker i varmen - og kan laves uden ismaskine!
4-6
Ingredienser
- 225 g sukker
- 2½ dl vand
- 1 spsk glukose (kan købes i velassorterede supermarkeder)
- 2 dl limesaft
- 1 tsk revet limeskal
- 200 g friske bær, f.eks. hindbær og blåbær
- 4 spsk mørk sirup eller ahornsirup
- lidt revet limeskal.
Sådan gør du:
- Kom sukker og vand i en gryde og giv det et opkog, til sukkeret er smeltet. Tag det af varmen og rør glukose i den varme sukkerlage. Afkøl lagen og rør sammen med limesaft og limeskal.
- Kør massen i en ismaskine, til sorbetkonsistens er opnået. Kom sorbeten i en skål og sæt den i fryseren, til den skal serveres.
- Anret bærrene i portionsskåle og vend dem med sirup og revet limeskal. Kom limesorbet ovenpå og server med det samme.
PRØV OGSÅ: Choko-mokka-sandwich
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Lav skøn mad med hyldeblomst og hyldebær