Løgsuppe med rosmarin og kødboller
Klar, men kraftfuld suppe med fiberrige kødboller, der mætter længe.
4
Ingredienser
- [400 kcal pr. portion]
- 500 g hakket oksekød 3-7 %
- 1 æg
- 10 g havreklid
- salt og peber
- 3 løg
- 1 spsk olivenolie
- 1 glas hvidvin
- 1 l hønsebouillon
- 3 kviste rosmarin
- 2 laurbærblade
- 50 g frosne sojabønner
- citronsaft og -skal fra 1 økologisk citron
- 4 fuldkornstortillaer
Sådan laver du løgsuppe:
- 1/ Rør kødet sammen med æg, havreklid, salt og peber. Form massen til kødboller. Kog dem i vand, til de efter 3-4 min. flyder ovenpå.
- 2/ Pil løgene, og skær dem i tynde skiver. Kom olivenolie i en gryde, og steg løgene ved svag varme, til de er møre. Tilsæt hvidvin, lad det simre nogle min., og hæld hønsebouillon ved.
- 3/ Tilsæt rosmarin og laurbærblade, og lad suppen koge i 35-40 min. Tilsæt de frosne sojabønner efter ca. 15 min. Smag til med citronsaft og -skal.
- 4/ Hæld suppen i skåle, tilsæt kødboller, og pynt med frisk rosmarin. Servér evt. med en lunet tortilla.
PRØV OGSÅ: Ingefærsuppe