Ingefærsuppe

Ingefærsuppe

En rigtig vitamin-booster med en frisk og lækker smag.

4

Ingredienser

  • 250 kcal pr. portion
  • 1 porre
  • 1 stykke ingefær, ca. på størrelse med en tommelfinger
  • 2 spsk oliven- eller kokosolie
  • peber
  • lidt frisk chili
  • 1 spsk stærk karry
  • 1 fed hvidløg,
  • fintsnittet skal og saft fra 1 økologisk citron
  • 600 g hakket oksekød
  • ½ blomkål
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 l vand
  • salt
  • kokosmel
  • frisk persille 
  • Pynt evt. suppen med brøndkarse.

Sådan laver du ingefærsuppe:

  1. 1/ Skær enden af porren, skær den over på langs, og rens den for jord under koldt vand. Hak den groft. Skær skrællen af ingefæren, og riv, eller hak den fint. Kom porren og ingefær i en gryde med olie, peber, hakket chili, karry og hvidløg. Tilsæt citronsaft og -skal. Svits under jævn varme i ca. 4-5 min.
  2. 2/ Tilsæt derefter kødet. Det skal hverken formes eller forsteges. Lad retten simre under låg ca. 5-8 min.
  3. 3/ Hak blomkål og peberfrugt fint, og tilsæt dem sammen med vand. Lad suppen simre under låg i ca. 20 min. Smag suppen til med salt.
  4. 4/ Pynt evt. med kokosmel og frisk persille. Servér.
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: 6 skønne opskrifter med græskar