Lynsyltet agurk med skærmdild og gedeost
Her er en superenkel forret eller et godt indslag på enhver sommerbuffet. Sommerens saftige agurker får klædeligt selskab af mild, blød gedeost og lidt lakrids fra skærmdild eller fennikel.
Ingredienser
- 2 agurker
- ½ dl æblecidereddike
- 1 spsk honning
- ½ dl vand
- 10 sorte peberkorn
- 1 tsk salt
- 2-3 stilke skærmdild (eller 1 tsk tørrede fennikelfrø)
- 200 g blød gedeost
- 2-3 spsk god olivenolie
- ca. 1 tsk sort peber
- lidt grønt til pynt, f.eks. blomsterkarse
Sådan laver du lynsyltet agurk med skærmdild og gedeost:
- Skræl agurkerne, og skær dem i skiver på 2-3 cm. Kom æblecidereddike, honning og vand op i en gryde sammen med peberkorn og salt. Lad væsken koge op, og tag gryden fra varmen. Vend agurkerne i den stadig varme lage. Læg låg på gryden, og lad agurkerne trække frem til servering, gerne 1-2 timer, så de kan trække smag fra lagen.
- Anret ved servering agurkerne på et fad, og klip godt med skærmdild ud over. Kan du ikke få fat i skærmdild, som har en kort sæson og kun sjældent rammer supermarkedernes hylder, kan du drysse med lidt fennikelfrø.
- Nulr gedeosten ud over. Hvis du bruger en blød gederulle med hvid skorpe, kasseres skorpen.
- Dryp til sidst med olivenolie, og kværn peber over. Pynt gerne med lidt grønt, på billedet er brugt blomsterkarse.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter