Marcipankage med nødderemonce

Marcipankage med nødderemonce

Næsten helt konfektagtig og fuldstændig uimodståelig.

Marcipankage med nødderemonce

Tid: ca. 30 min. plus bagetid

(Ca. 16 stykker)

250 g marcipan

200 g rørsukker

korn af 1 stang vanilje

200 g smør

4 æg

100 g mandelmel

Nødderemonce:

150 g nødder, f.eks. mandler, hasselnødder og valnødder

30 g kokosmel

120 g sukker

120 g smør

2 spsk. hvedemel

½ dl fløde

1. Riv marcipanen, og kom den i en skål med sukker og vaniljekorn. Tilsæt smør i mindre stykker, og rør dejen sammen med en håndmikser.

2. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt mellem hvert æg. Vend mandelmel i dejen, og rør, til dejen er ensartet.

3. Hæld dejen i en kvadratisk form, ca. 20 x 20 cm, foret med bagepapir, og bag kagen ved 165 grader i ca. 45 min. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages den lidt længere.

4. Hak nødderne, og kom dem i en gryde sammen med de øvrige ingredienser. Kog et par minutter under omrøring, til remoncen er sammenhængende.

5. Kom remoncen på kagen, og bag den i yderligere ca. 5 min., til den er gylden. Afkøl kagen i formen, før den skæres ud.

► SE OGSÅ: Kokos-marcipan-cookies

► SE OGSÅ: 5 knasende lækre kager med nødder

► SE OGSÅ: Nøddetærter med karamel