Marcipankage med nødderemonce
Næsten helt konfektagtig og fuldstændig uimodståelig.
Marcipankage med nødderemonce
Tid: ca. 30 min. plus bagetid
(Ca. 16 stykker)
250 g marcipan
200 g rørsukker
korn af 1 stang vanilje
200 g smør
4 æg
100 g mandelmel
Nødderemonce:
150 g nødder, f.eks. mandler, hasselnødder og valnødder
30 g kokosmel
120 g sukker
120 g smør
2 spsk. hvedemel
½ dl fløde
1. Riv marcipanen, og kom den i en skål med sukker og vaniljekorn. Tilsæt smør i mindre stykker, og rør dejen sammen med en håndmikser.
2. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt mellem hvert æg. Vend mandelmel i dejen, og rør, til dejen er ensartet.
3. Hæld dejen i en kvadratisk form, ca. 20 x 20 cm, foret med bagepapir, og bag kagen ved 165 grader i ca. 45 min. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages den lidt længere.
4. Hak nødderne, og kom dem i en gryde sammen med de øvrige ingredienser. Kog et par minutter under omrøring, til remoncen er sammenhængende.
5. Kom remoncen på kagen, og bag den i yderligere ca. 5 min., til den er gylden. Afkøl kagen i formen, før den skæres ud.
► SE OGSÅ: Kokos-marcipan-cookies
► SE OGSÅ: 5 knasende lækre kager med nødder
► SE OGSÅ: Nøddetærter med karamel