Mættende kreolersuppe
Lækker smagskombination med krydret pølse og skaldyr
4
Ingredienser
- 75 g chorizo f.eks. med jalapeñopeber fra Ålbæk
- 1 stort, hakket løg
- 2 stilke fintsnittet bladselleri
- 1 udkernet grøn peberfrugt i tern
- 1 spsk majsolie
- 4 kartofler i tern
- ca. 1 liter grønsagsbouillon
- ½-1 tsk oregano
- kerner af 2-3 majskolber, evt. frosne
- 1 dl fløde 9%
- 200 g krebse- eller hummerhaler hakket persille
- 200 g groft brød
Sådan gør du:
- Skær pølsen i skiver og svits dem sammen med løg, bladselleri og peberfrugt i en stor gryde i lidt olie. Bland kartoffelterningerne ved og svits videre i et par minutter. Hæld grønsagsbouillon i gryden og krydr med oregano, salt og peber.
- Kog suppen i ca. 10 minutter, tilsæt derefter majskorn og fløde og lad det hele snurre videre i 10 minutter. Tjek, at kartoflerne er møre. Smag suppen til og server den med krebse- eller hummerhaler samt et drys hakket persille og groft brød.
- Energi pr. person: 420 kcal, fedt 29%, protein 21%, kulhydrat 50%