Mættende kreolersuppe

Mættende kreolersuppe

Lækker smagskombination med krydret pølse og skaldyr

4

Ingredienser

  • 75 g chorizo f.eks. med jalapeñopeber fra Ålbæk
  • 1 stort, hakket løg
  • 2 stilke fintsnittet bladselleri
  • 1 udkernet grøn peberfrugt i tern
  • 1 spsk majsolie
  • 4 kartofler i tern
  • ca. 1 liter grønsagsbouillon
  • ½-1 tsk oregano
  • kerner af 2-3 majskolber, evt. frosne
  • 1 dl fløde 9%
  • 200 g krebse- eller hummerhaler hakket persille
  • 200 g groft brød

Sådan gør du:

  1. Skær pølsen i skiver og svits dem sammen med løg, bladselleri og peberfrugt i en stor gryde i lidt olie. Bland kartoffelterningerne ved og svits videre i et par minutter. Hæld grønsagsbouillon i gryden og krydr med oregano, salt og peber.
  2. Kog suppen i ca. 10 minutter, tilsæt derefter majskorn og fløde og lad det hele snurre videre i 10 minutter. Tjek, at kartoflerne er møre. Smag suppen til og server den med krebse- eller hummerhaler samt et drys hakket persille og groft brød.
  3. Energi pr. person: 420 kcal, fedt 29%, protein 21%, kulhydrat 50%