Mega-maki med quinoa og sesam-mayo
4
Ingredienser
- Quinoa:
- 2 dl sort quinoa
- 2 spsk agavesirup
- 2 spsk mild, lys eddike
- Mayo:
- 3 spsk sesam
- 3 spsk mayonnaise
- 2 spsk lime
- 1 spsk flydende honning
- 1 spsk soja
- Fyld:
- 3 portobellosvampe
- olivenolie
- soja
- honning
- ½ agurk
- 1 bundt koriander
- 2 hjertesalathoveder
- 4-6 plader nori (tang)
- gari (syltet ingefær)
Sådan gør du
- Skyl quinoaen i koldt vand, og kog den mør efter anvisning på pakken, det tager ca. 12-15 min. Dryp overskydende vand fra, og vend den varme quinoa med agavesirup og eddike. Lad den køle af.
- Rist sesamfrøene på en tør, varm pande i ½-1 minut. Lad dem køle af, og kom dem i en morter.
- Knus sesamfrøene til en rustik masse. Rør mayonnaise med knuste sesamfrø, lime, honning og soja. Smag mayonnaisen til.
- Skær imens portobellosvampene i skiver. Rist dem i en smule olivenolie på en varm pande. Lad dem tage lidt farve. Kom soja og honning på panden, kog op, og tag panden af varmen. Lad dem køle lidt.
- Skær agurken i stave, og skær salaten i tynde både.
- Fyld quinoa, salat, agurk, koriander og svampe i noriplade, og rul til store ruller. Pak dem i madpapir, så det lukker i den ene ende. De er svære at spise, men så skønne.
- Pak dem i madkurven sammen med mayoen og gari, eller nyd dem på farten.
PRØV OGSÅ: Boghvedenudler med misodressing