Mini-cheesecake med kirsebær
(12 stk.)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Koge/bagetid: 30 min.
- Ikke fryse-egnet
- Ingredienser:
- 150 g knuste kiks (digestive)
- 1 spsk sukker
- ½ tsk stødt kanel
- 50 g smeltet smør
- Creme:
- 200 g flødeost
- 1 dl cremefraiche 18% (eller græsk yoghurt)
- 75 g sukker
- 2 æg (str. L)
- 1 stang vanilje (eller 1 tsk vaniljesukker)
- Frugt:
- 250 g kirsebær (200 g udstenede)
- 1 usprøjtet citron
- ½ dl vand
- 50 g sukker
- 2 tsk majsstivelse
- Tænd ovnen på 160 grader og tag flødeost, cremefraiche og æg ud af køleskabet. Læg papirforme i en muffinformmed 12 huller.
- Bland knuste kiks medsukker, kanel og smør og pres det ud i bunden af hullerne. Brug f.eks.bunden af et kraftigt glas til at presse kiksebundenjævn. Sæt formeni ovnen 10 min.
- Rør flødeosten jævnog rør cremefraiche og sukker i. Rør æggene i ét ad gangen og tilsætvanilje.
- Fordel cremen i hullerne og sæt formentilbage i ovnen i 15-20 min. – til cremen akkurat er stivnet. Stil formen på en rist og ladkagerne afkøle mindst 20 min., før de tagesud af formen og afkøleshelt.
- Udsten kirsebærrene, skær dem i halve og læg dem i en gryde med 1 tsk fintrevet citronskal og 2 tsk citronsaft. Tilsæt vand, sukker og majsstivelse og kog det igennem under omrøring,til det bliver tykt og jævnt – ca. 3 min.
- Hæld det i en skål tilafkøling. Pynt kagerne med kirsebærsovsen og stil dem koldt.