burger

På menuen: Miniburger med det hele

Bøf, fritter & chili-skyr-mayo - kan det blive bedre? Nej, vel?

4

Ingredienser

  • 4 små bøffer a 100 g, gerne oksefilet
  • olie til pensling
  • salt, peber, lidt chili
  • 4 små burgerboller med rug
  • 1 håndfuld rucola
  • FRITTER:
  • 1 kg blandede kartofler samt gule og persillerødder
  • 2 spsk olie
  • CHILIMAYO:
  • 1,5 dl skyr
  • 2 spsk mayo
  • 2-3 spsk sød chilisauce

Sådan gør du:

  1. Begynd med fritterne. Skær grønsagerne i lange, tykke stave og tør dem. Vend dem i olie og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Drys salt på og bag dem i ovnen ved 225° i ca. 20 min. Vend i dem undervejs. Pensl kødet med lidt olie, drys krydderier på og grill bøfferne et par minutter på hver side. Lun og flæk bollerne og rør chili-skyr-mayoen sammen og smag den til. Smør lidt af chili-skyr-mayoen på hver bolle og læg dem sammen med rucola og bøffer. Server fritter og resten af chili-skyr-mayoen til.  
  2. Energi pr. person: 620 kcal, fedt 30%, protein 23%, kulhydrat 47%