Mormors karamelrand
Ingredienser
- Karamel:
- 200 g sukker
- 1 dl vand
- Randen:
- 1½ dl sødmælk
- 2 dl piskefløde
- korn af 1 stang vanilje
- 3 æg, evt. pasteuriserede
- 1½ spsk. sukker
- Tilbehør:
- flødeskum og bær
- Smelt sukkeret i en tykbundetgryde ved svag varme oguden at røre i det. Hæld karamelleni en metalform, somer forvarmet med varmt vand.Fordel karamellen på formensinderside. Hæld resten afkaramellen op i gryden igen.Kom vandet i og kog, til det erjævnt. Afkøl karamellen, denskal bruges som sauce.
- Kog mælk, fløde og vaniljeop. Rør æg og sukker sammen,uden at der piskes lufti massen. Hæld den varmemælkeblanding i æggemassenog rør det sammen. Sidet ned i randformen. Dækformen med alufolie, og stilden i en bradepande med 2cm kogende vand. Stil det iovnen ved 125 gr. i 1¾ time,til randen er stivnet. Afkølkaramelranden, i køleskab ica. 4 timer og vend den ud pået fad. Server karamelrandenmed karamelsaucen, flødeskumog bær.