Moules frites med søde kartofler
På en klassisk, fransk bistro ville man spise sprøde pommes frites og mayonnaise til disse skønne muslingerne. Men dette sundere alternativ gør mig bestemt stadig superlykkelig. Og så er muslinger både billige og hurtige, og det gør retten til virkelig herlig hverdagsmad.
2-4
Ingredienser
- Frites:
- 4 store, søde kartofler
- olivenolie
- salt
- Dip:
- 2 spsk skyr
- ½ tsk dijonsennep
- 1 tsk hvidvinseddike
- 1 spsk fint revet parmesan
- salt
- Muslinger:
- 2 fed hvidløg
- ½ fennikel
- 2 stilke bladselleri
- 1 gulerod
- 1,5 kg blå muslinger
- lidt olivenolie
- 1 dl hvidvin
- 1 dl vand
- 1 håndfuld bred-bladet persille
Sådan laver du moules frites med søde kartofler
- Tænd ovnen på 220 grader.
- Skrub kartoflerne, og skær dem i "pommes frites størrelse", og vend dem med lidt olivenolie og salt. Læg dem i ét lag på bagepapir på en bageplade, og bag dem i den varme ovn i ca. 25-30 minutter. Vend dem jævnligt, og giv dem gerne grill de sidste 10 minutter.
- Rør skyr med sennep, eddike og parmesan, og smag til med salt.
- Skær hvidløg, fennikel og bladselleri i tynde skiver. Skræl guleroden, og skær den i skiver. Rens muslingerne i koldt vand. Fjern skæg, og kassér muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet.
- Varm lidt olivenolie op i en stor gryde. Kom muslinger og grønt i gryden, og lad det sautere i et minuts tid. Det skal ikke tage farve. Kom hvidvin og vand på, og lad muslingerne dampe i et par minutter eller 3 under låg, eller til de er åbne. Ryst gerne gryden undervejs, så alle muslingerne får varme.
- Kassér muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen.
- Snit persillen fint, og vend den med muslingerne lige inden servering. Servér muslinger, søde pommes frites og parmesan dip.