Muslinge–'bygotto' med vesterhavsost, porre, gulerod og timian
En mættende mundfuld med grøntsager og ost
4
Ingredienser
- 2 spsk. finthakket skalotteløg
- 1 spsk. finthakket hvidløg
- 200 g perlebyg
- ½ liter fiske– eller hønsebouillon
- 1 kg blåmuslinger
- ca. 100 g fintrevet vesterhavsost (parmesan eller lignende kan også bruges)
- 150 g fintsnittet gulerod
- 2 spsk æbleeddike
- 150 g fintsnittede porrer
- et bundt frisk timian
Sådan gør du
- Bygotto
- Svits finthakket løg og hvidløg i en gryde i lidt olie, uden at det tager farve. Tilsæt perlebyg og bouillon, og lad det simre under jævnlig omrøring – spæd løbende op med vand efter behov, hvis gryden er ved at koge tør.
- Muslinger
- Rens muslingerne som beskrevet i den første opskrift. Kom de ordnede muslinger, finsnittet gulerod og eddike i en gryde, og kog op under låg. Lad det koge, indtil skallerne har åbnet sig og muslingekødet har sluppet kanten af skallerne. Kasser muslinger, som ikke har åbnet sig.
- Hæld væden fra muslingerne i bygottoen, og lad muslinger og gulerod blive i gryden under låg indtil servering.
- Ved servering
- Vend fintrevet ost i bygottoen, og smag til med salt, peber og æbleeddike. Vend de fintsnittede porrer i. Hvis bygottoen er blevet for tør, så juster med lidt kogende vand – den skal være cremet.
- Læg bygottoen i bunden af et fad, fordel muslinger og gulerod ud over, og drys med masser af frisk timian.
- FÅ MERE inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/