Sådan laver du muslingesuppe med fennikel

Muslingesuppe med fennikel

Jeg er vild med fiskesupper. Her er den baseret på muslinger, og derfra kan du sådan set fylde i den, hvad du vil. Denne version er enkel og passer lige godt til hverdag og weekend.

Ingredienser

  • Let hovedret til 2 personer
  • 800 g muslinger
  • olivenolie
  • ¾ fennikel, i grove stykker
  • dildstilke
  • 1 løg, i både
  • 2 liter vand
  • Suppe:
  • muslingebouillonen
  • 1 dl piskefløde
  • salt og hvid peber
  • 200 g hvid fisk
  • 200 g muslinger
  • 300 g nye kogte kartofler
  • ¼ fennikel, fint snittet
  • plukket dild
  • evt. citron

Sådan laver du muslingesuppe med fennikel:

  1. Skrub alle muslingerne. Kassér åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet (gem en håndfuld, ca. 200 g, i køleskabet, til suppen)
  2. Varm en stor gryde op med lidt olivenolie i.
  3. Sautér fennikel, dildstilke, løg og muslinger i den varme gryde. De skal ikke tage farve og bare sautere i et minut eller to. Hæld vand på, og lad det hele simre i 10 min. Sluk for blusset, og lad bouillonen trække i 10 min. Gentag: simre i 10 min og trække i 10 min. Sigt bouillonen over i en ren gryde, og reducér den til det halve.
  4. Tilsæt fløde, og kog i et par minutter. Smag til med salt og peber.
  5. Kom de resterende muslinger i suppen, og giv dem 1 minut. Tilsæt hvid fisk og kartofler i suppen, og lad det varme med, og lad muslingerne åbne sig.
  6. Anret forsigtigt det hele i store skåle med fennikel og dild.
  7. Servér gerne med citronbåde til.

TIP

Har du fiskeben fra den hvide fisk, skal de endelig koge med i bouillonen for at give mere smag.