Okonomiyaki

Okonomiyaki: Sådan laver du de japanske pandekager

Den japanske madpandekage okonomiyaki har måske nok et ret umuligt navn, men smager helt vidunderligt. Og så kan du variere en okonomiyaki med alskens fyld og toppings. Her får du er god basis opskrift på den lækre japanske ret, der lynhurtigt er blevet meget populær herhjemme:

4 personer

Total:1 time 5 minutter

Arbejdstid:35 minutter

Ingredienser

Pandekager:

  • 150 g hvedemel
  • 50 g panko- eller gourmetrasp
  • ¼ tsk. salt
  • ¼ tsk. sukker
  • 2 dl kold bouillon eller vand
  • 4 æg
  • 500 g spidskål
  • 1 bundt forårsløg
  • ½ spsk. olie

Fyld:

  • 1 løg eller 2 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 10 g frisk ingefær
  • 1 frisk chili
  • ½ spsk. olie
  • 350 g hakket oksekød
  • salt og peber
  • 2-3 spsk. hakket persille eller koriander

Okonomiyaki-sauce:

  • 1 dl ketchup
  • 2 spsk. flydende honning
  • 1½ spsk. worcestershiresauce
  • 1 spsk. soyasauce

Mayonnaise:

  • 75 g mayonnaise
  • 1 spsk. risvineddike (eller æblevineddike)
  • ½ spsk. sukker

Sådan gør du:

  1. Pandekager: Bland mel, rasp, salt og sukker i en skål, og rør kold bouillon eller vand i. Rør æggene i ét ad gangen. Snit kål og forårsløg fint, og bland det i dejen – gem 1 dl forårsløg til pynt.
  2. Varm en pande (18-20 cm) op med lidt olie, og bag dejen til fire 2 cm. tykke pandekager – de skal have 3-4 min. på hver side.
  3. Fyld: Rens og snit løg, hvidløg, ingefær og chili (uden frø og mellemvægge) fint.
  4. Brun kødet på en varm pande med olie. Tilsæt de fintsnittede ingredienser, og steg under omrøring i 5-10 min. Smag til med salt og peber, og tilsæt hakket persille eller koriander.
  5. Okonomiyaki-sauce og mayonnaise: Rør ingredienserne sammen.
  6. Anret kødet på pandekagerne, og dryp sauce og mayonnaise over. Pynt med forårsløg, og server okonomiyaki straks. 

Tip:

Du kan også toppe pandekagerne med spejlæg, en rest stegt fisk, kylling eller kød. Spidskål kan erstattes med blomkål, broccoli, asparges, ærter eller hvad du har i grøntsagsskuffen.