Opskrift på roulade med marcipan og nougat
Selvom denne klassiker i julen er nem at lave, er rouladen af marcipan og nougat ikke kedelig. Pynt den med frysetørrede hindbær og tilføj et syrligt strejf, der giver modspil til den klassiske konfekt.
Total:15 minutter
Ingredienser
- 500 g ren, rå marcipan
- 200 g blød nougat
- evt. 2 spsk mørk rom
- 100 g mørk chokolade, grofthakket
- 3-4 spsk frysetørrede hindbær
Sådan laver du en konfektroulade med marcipan og nougat:
- Ælt marcipanen med rom, og rul den på et stykke bagepapir på 25 x 30 cm – det er nemmest at rykke marcipanen mellem to stykker bagepapir.
- Smelt nougaten over et vandbad. Pensl den smeltede nougat over marcipanen, og lad den afkøle en smule, og rul så marcipanen sammen som en roulade – lad lukningen være nederst.
- Smelt den mørke chokolade over et vandbad. Pensl først bunden på marcipanroulade og lad chokoladen stivne, før du lægger den tilbage på bunden, og pensler resten af rouladen med chokoladen. Pynt med frysetørrede hindbær.
- Opbevar rouladen køligt – dog ikke i køleskabet, da farven på chokoladen bliver grå og kedelig.
- TIP Har du en rest tilbage, kan du lave lidt ekstra konfekt med marcipan og nougat. Lad fantasien råde mht. pynt.